Fra Hasseris til Spritten

CASE
Inden længe sluttes ringen for Hanne og Jan Frederiksen, der sammen har slået sine folder i Aalborgs Vestby som ung. Parret har nemlig købt en af de allerførste lejligheder i Høkergården i den nye bydel Spritten, som står indflytningsklar til februar 2021.

Jan Frederiksen er født og opvokset i Aalborgs vestby og har desuden boet i bydelen sammen med sin kone Hanne Mølgaard Frederiksen, før de sammen fik to børn. Inden længe vender parret retur til området, når de flytter ind på 10. sal i Høkergården, som er placeret mod sydvest på grunden ved den gamle spritfabrik.

- Vestbyen har altid været et spændende område for mig, og det bliver bestemt ikke mindre interessant nu, hvor de gamle ikoniske bygninger inddrages i den nye bydel, som skyder op. Vi glæder os til at blive en del af udviklingen og bo i gåafstand til både fjord, grønne områder og byens puls, fortæller Jan Frederiksen.

Jan og Hanne har boet i Hasseris de sidste 30 år og kommer senest fra en andelslejlighed på Sorthøj. Her har de været vant til en formidabel udsigt, som parret også har prioritet højt i lejligheden på Akvavitvej.

- Vi gik målrettet efter en lejlighed i højderne, men var samtidig meget bevidste om at undgå vestenvinden. Vi ved fra vores nuværende bolig, at det blæser fra vest 80 ud af 100 dage, så det var vigtigt for os, at den nye lejlighed lå mod øst. Det betyder også, at vi måtte gå på kompromis med kvadratmeterne, da de største lejligheder vender mod vest, siger Jan Frederiksen.

Parrets nye lejlighed er 93 kvadratmeter og har ifølge plantegningen to værelser og en stue. Men byggeprocessen er stadig på et stadie, hvor det er muligt at sætte sit eget præg på boligen, og det har Jan og Hanne udnyttet:

- Vi synes, det er ærgerligt at lukke et stort vindue inde i et værelse, når man bor på 10. sal. Derfor har vi valgt at nedlægge lejlighedens ekstraværelse, som i stedet lægges til vores stue. Det er en perfekt løsning for os, som er et sted i vores liv, hvor vi sagtens kan undvære værelset, lyder det fra Jan Frederiksen.

Jan og Hanne har desuden valgt skydedøre i boligen for at udnytte pladsen til fulde.

INTERESSERET?

SKRIV DIG PÅ INTERESSELISTEN

Følg udviklingen på Spritten - og få alle informationer før andre.