top_kulturen_byen

Kulturen og byen

Aalborg har gennemgået en markant forvandling i de seneste 15 år. Byen er gået fra industriby til kultur- og vidensby og er vokset betydeligt i størrelse. Havnefronten er et af de områder, der har udviklet sig særlig markant. 

Musikkens Hus og Utzon Center er arkitektoniske mesterværker, og om få år får Aalborg et helt nyt vartegn på Spritgrunden - nemlig den verdensberømte argentinske kunstner Tomás Saracenos værk Cloud City.

Det er verdens største glaskunstværk, der kommer til at bestå af 68 mangekantede glasmoduler, som hver måler 4,5 meter i diameter og sammensat tæller en højde på 30 meter. Kunstværket vil med dets omfang og materiale også være synligt under indflyvningen til Aalborg Lufthavn.Nyt kunstcenter og teater
Udover det spektakulære kunstværk kommer området også til at rumme et nyt stort kunstcenter på 3.800 kvadratmeter, hvoraf de 2.800 kvadratmeter vil huse udstillinger, mens den resterende del skal bruges til en café og kontormiljø. 

Derudover vil kunstcenteret bestå af en ny udvidelse, som opføres ved den gamle kedelhal. Her vil der være tale om det ypperste inden for sikring og klimasikring, som kræves for at låne værdifulde værker fra internationale museer og samlinger.Gastronomiske oplevelser
Det er indlysende, at gastronomiske oplevelser på Spritten blandt andet også bør omfatte et mikrodestilleri. Forventningen er, at besøgende her vil kunne smage, producere og købe sin egen aalborg-snaps.

Og til folk med hang til det søde vil området huse en lokal økologisk chokoladefabrik, der byder på smagsprøver og produkter af ypperste kvalitet.

I Spritgrundens nye, store torvehal vil man også kunne finde lokale råvarer og delikatesser af høj kvalitet. Her kan besøgende lade sig inspirere af spændende madvarer og nyde at gå en tur på markedspladsen.

INTERESSERET?

SKRIV DIG PÅ INTERESSELISTEN

Følg udviklingen på Spritten - og få alle informationer før andre.