Tilbage til Vestbyen

CASE
For 29 år siden skiftede Per og Dorte Aalborgs vestby ud med Kærby. Nu er parret klar til at vende tilbage til området, hvor de har købt en lejlighed i den nye bydel Spritten, der i øjeblikket undergår en stor forvandling præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi.

Aalborgs vestby har stor betydning for Dorte Fristrup Qvist og Per Hjelm. Dorte er vokset op et stenkast fra den ikoniske spritfabrik, og Per har både boet og arbejdet i området som ung. Sammen har parret desuden fået deres første barn i Vestbyen - en livsbegivenhed som rykkede den lille familie til en villa i Kærby, hvor der var mere luft og attraktive institutioner i nærheden. Efter 29 år er Dorte og Pers børn blevet voksne, og parret er klar til at vende retur til Vestbyen, hvor de har købt en lejlighed i det 11. etager høje beboelsesbyggeri Høkergården på Spritten.

- Da vi for 29 år siden flyttede fra Vestbyen, sagde Dorte og jeg til hinanden, at vi ville tilbage til området i fremtiden. Nu er vores børn flyttet hjemmefra, og vi er kommet til et stadie i vores liv, hvor det er naturligt at rykke fra vores villa i Kærby. Derfor slog vi til, da boligerne i Høkergården blev sat til salg, fortæller Per Hjelm og fortsætter:

- Foruden vores særlige bånd til Vestbyen, er det i høj grad historien omkring Spritten og de mange gode prospekter for udviklingen af den nye bydel, der optager og tiltrækker os. Helt generelt glæder vi os til at rykke tættere på byen og de mange attraktive tilbud, det indebærer.

Per og Dorte er blandt de første købere i Høkergården, hvilket har givet dem mulighed for at vælge frit i forhold til lejlighedens størrelse og placering. Valget er faldet på en lejlighed med tre værelser fordelt på 91 kvadratmeter, som er placeret på 9. sal med udsigt mod vest.

- Det er yderst velovervejet, at vores lejlighed er placeret i højderne og samtidig vender mod vest. På den måde får vi nemlig en helt fantastisk udsigt over Egholm og Limfjorden, og samtidig bliver vi skånet for byggeriet på spritgrunden, som af gode grunde vil fortsætte de kommende år, lyder det fra Per Hjelm.

Per og Dorte har desuden haft mulighed for at sætte deres eget præg på lejligheden, fordi de har købt tidligt i byggeprocessen.

- Det har været en kæmpe fordel, at vi selv har kunnet præge boligen. Vi har blandt andet valgt et mere råt køkken, end standardløsningen lagde op til, og derudover har vi selv haft indflydelse på tekniske ting som belysning og placering af radiatorer. Det får stor betydning for vores dagligdag i lejligheden, slutter Per Hjelm.

Lejligheden står klar den 15. februar 2021, hvor Dorte og Per flytter ind.

INTERESSERET?

SKRIV DIG PÅ INTERESSELISTEN

Følg udviklingen på Spritten - og få alle informationer før andre.