top_spritten_generelt

Området

I 1931 byggede De Danske Spritfabrikker et stort fabriksanlæg i den vestlige del af Aalborg ned til Limfjorden. Fabrikken blev tegnet af arkitekt Alfred Cock-Clausen og anses i dag af Kulturstyrelsen for at være et hovedværk i dansk fabriksarkitektur.

I 2012 køber norske Arcus De Danske Spritfabrikker og i 2015 flyttes den resterende del af produktionen. Samme 
år blev området fredet. 

Området kendes i dag som Spritten, og det bliver også det officielle navn for området fremadrettet. I de kommende år omdannes Spritten til en helt ny bydel, der i særklasse vil være præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi. 

En by i byen
Kvaliteterne ved området viser sig både i dets enkelte dele - i form af de gamle konstruktioner og bygninger - og i den samlede helhed, som delene allerede skaber.
Den gamle spritfabrik fremstår med dens forskelligartede bygninger helstøbt og som en tydelig selvstændig bydel i udkanten af Aalborg centrum. 
Efter transformationen vil området optræde som en 'by i byen' med en særlig lokal identitet og atmosfære. Samtidig vil Spritten være en åben bydel med grønne arealer, leben og kultur.Verdens største glasskulptur
Spritten kommer til at huse verdens største glasskulptur kreeret af den internationalt anerkendte argentinske kunstner Tomás Saraceno. Kunstværket hedder Cloud City Aalborg og består af 68 mangekantede glasmoduler, der hver måler 4,5 meter i diameter og sammensat tæller en højde på 30 meter. 

Udover Cloud City Aalborg forventes Spritten også at komme til at rumme et stort artcenter støttet af RealDania, det nye Aalborg Teater, et luksushotel, et mikrodestilleri, en økologisk chokoladefabrik, torvehal, almennyttige boliger og luksuslejligheder. 
INTERESSERET?

SKRIV DIG PÅ INTERESSELISTEN

Følg udviklingen på Spritten - og få alle informationer før andre.